Киев продължава да твърди за значително количество руски жертви в щаба

...
Киев продължава да твърди за значително количество руски жертви в щаба
Коментари Харесай

Оцелял ли е шефът на Черноморския флот на РФ при удара на щаба му?

Киев продължава да твърди за доста количество съветски жертви в щаба на Черноморския флот в Севастопол, който удариха в събота с ракета. Освен това украинските служби настояват, че измежду загиналите е и командващият Черноморския флот Виктор Соколов. Тази информация в същия ден, а и на идващия не бе потвърдена от началника на ГРУ - Главно разследващо ръководство Кирило Буданов.

Силите за специфични интервенции на Украйна разгласиха тази сутрин нова информация за съветските загуби в " специфичната интервенция по заличаване на кораба " Минск " и щаба на Черноморския флот на Руската федерация " - формалното име на интервенцията.

В резултат на удара по щаба на 22 септември са починали 34 офицери, сред тях и Виктор Соколов, цитира Силите за специфични интервенции " Украинская истина ". Поне още 150 души са били ранени в резултат на удара по щаба, а самото здание не предстои на възобновяване. По-рано през днешния ден управляващите оповестиха за следена детонация в постройката.

Украинската войска пое отговорност за въздушния удар. Русия към момента не е удостоверила информацията.

В началото в съветското осведомително пространство се публикуваше информация за една жертва, в последствие руското министерство на защитата удостовери, че един военнослужещ е умрял, само че в обновената информация в следобеда се заявяваше, че един се води за безследно липсващ. Мониторингът на BBC открои, че в късните излъчвания на съветските малките екрани информацията за удара въобще е изчезнала, като и до този миг съветските управляващи резервират безмълвие.

Руският Черноморски флот е ситуиран в пристанището на Севастопол. В града се намира и един от руските командни центрове за войната на Москва против Украйна. Оттам се доставят съветските окупационни сили в южната част на Украйна и се управляват ракетните офанзиви.

Днес от Службата за специфични интервенции оповестяват и за другия си удар от 13 септември, когато цел им беше пристанището в Севастопол и по-точно корабостроителницата. Именно тогава се появиха информации за нанесени съществени вреди по десантния транспортен съд " Минск ". Според известието на украинците от през днешния ден безвъзвратните загуби на руснаците тогава са съставлявали 62 души. Нанесените материални щети не се разясняват през днешния ден.

Няколко дни след удара в социалните мрежи се популяризира фотография на кораб теглен на буксир, за който се твърдеше, че е точно " Минск " в сегашното. Изображението не може да се удостовери от самостоятелен източник.

В днешната информация не се споделя нищо за подводницата " Ростов на Дон ", за която също се появи информация, че е получила съществени повреди.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР